miercuri, 17 februarie 2016

Recenzie Carrie de Stephen King

Produs publicat în 2015 de Nemira
Data apariției: Februarie 2015
Colecția Suspans
Gen: Horror, Dramă
Traducător: Mihnea Columbeanu
Format: 130 x 200
Tip coperta: Broșată
Număr pagini: 216
Titlu original: Carrie



După ce am citit acestă carte, în care m-am regăsit foarte mult, am înțeles că există și persoane care  sunt victime antisociale din cauza persoanelor din jurul lor, chiar dacă aici se prezintă o poveste fictivă.
Din punct de vedere literar, cartea nu m-a impresionat prea mult și înțeleg acest lucru deoarece este prima carte scrisă de Stephen King. Chiar am vrut să citesc, din prima, această carte, pentru a vedea evoluția autorului până la ultima carte publicată.

În centrul acțiunii se află Carrie, o adolescentă de 16 ani care este luată în râs de colegii ei de clasă și care nu reușește să se integreze în grupul lor.
Experiențele prin care a trecut cu colegii și char cu mama ei, o ființă brutală și violentă, au făcut-o să se închidă în ea și să nu mai facă față stresului la care era supusă.
Acțiunea ia o întorsătură neașteptată după o întâmplare nefericită în baia fetelor când Carrie își descoperă o putere înspăimântătoare. Telekinezia.

Cartea lui King e făcută în așa fel să te răscolească și să te transpună, oarecum, în pielea personajului, căruia îi simți trăirile și sentimentele în momentele decisive. Protagonista încearcă din răsputeri să se integreze în grupurile colegilor, dar nu reușește niciodată. Presupun că și faptul că nu avea prieteni a determinat comportamentul ei de la final.

Finalul mi-a plăcut foarte mult și chiar m-am așteptat să se termine așa pentru că nu aș fi conceput un viitor după cele întâmplate.

Acest roman poate fi achiziționat de pe librăria online Libris sau de pe site-ul Elefant.ro la prețuri foarte acceptabile. 
Vă recomand cu mare drag această carte! 
Îi acord 2\5 Ursuleți

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *