vineri, 4 martie 2016

Cărți în pregătire pentru 2016

Salutare! Astăzi am să vă prezint câteva cărți ce vor apărea anul acesta la noi în țară. De asemenea, voi menționa titlurile pe care eu le aștept cu nerăbdare și pe care le voi achiziționa cât de curând.
Am ales să vi-le prezint pe edituri, pentru că mi-se mare mai ușor.


Editura Nemira.

1. Rebeliunea de Robyn Young.

 Regele Scoției a murit. Nobilii se luptă pentru putere, fără să știe că Edward al Angliei are planurile lui. Inspirat de o străveche poveste, visează de ani întregi la o cucerire nemiloasă, care va schimba soarta englezilor pentru totdeauna.
Pe acest teritoriu divizat, într-o familie măcinată de ambiții și trădări, trăiește un băiat care se îndreaptă în forță spre maturitate. Drumul lui nu va fi niciodată simplu. Va slujii dușmanul și-și va trăda prietenul înainte de a-și găsi propria cale.
Dar destinul i-a pregătit ceva.
Îl chema Robert Bruce și povestea lui începe în rebeliunea.

2. Cu ochii larg deschiși de Julian Barnes

Sinopsis. Capodoperele nu trebuie explicate în cuvinte, credea Flaubert. Tablourile trebuie contemplate în tăcere, era convins Braque. Dar nouă, oamenilor, ne place să căutăm sensuri, să exprimăm opinii să ne contrazicem, susține Julian Barnes.
Cu ochii larg deschiși este o carte generoasă, meditativă, care trebuie citită pe îndelete. Eseurile strânse aici au prea mult clarobscur străfulgerările lor sunt prea fascinante și legăturile pe care le face autorul sunt prea interesante ca să le parcurgi în grabă. Exact cum ar trebui să ne uităm la un tablou, nu-i așa ?

3. Prințul Fractal de Hannu Rajaniemi

Matjek descoperă într-o librărie o lucrare misterioasă. Ideile din ea sunt atât de departe de tot ce s-a gândit, sau s-a făcut vreodată, încât sunt cu adevărat înfricoșătoare. Într-un oraș al Iutilor, al jucăriilor din umbră și al djinnilor, două surori plănuiesc o revoluție. Iar la marginea realității, un hoț ajutat de o navă gânditoare este pe cale să deschidă o cutie Schorodinger pentru angajatorul său. În cutie își poate găsi libertatea. Sau nu. Jean de Flambeur s-a întors și nu are timp de pierdut.  






4. Copii Cerului de Vernon Vinge

 Mult așteptata continuare la Foc în adânc. Zece ani au trecut de când câțiva dinte Copii și Ravna Bergnsdot au ajuns pe planeta Stiletelor după dezastrul care aproape a distrus omenirea. Ravna și haitele de Stilete care au dat numele planetei, au supraviețuit războiului și mai mult de o sută din Copiii care erau pe nava au scăpat. Deși acum domnește pacea, întotdeauna  există aceia care vor căuta puterea, fără să-i intereseze costul ei. Iar ei sunt hotărâți să răstoarne civilizația plăpândă care a prins rădăcini de la sosirea oamenilor pe planetă.




Editura Herg Benet.

1. Fata de la nord de ziuă de Alexandru Voicescu.

După moartea tragică a soției sale, Gerard--un profesor francez de istorie a artei-- decide să se retragă o perioadă în nordul îndepărtat al Europei. Liniștea pe care o caută în meditație printre fiordurile Norvegiei este întreruptă de întâlnirea accidentală cu o tânără ce urmează cursurile  unei stranii școli locale de fotomodele, a cărei deviză este Sine Anima.

2. Cronicile Fetei Lup de Anna Vary

3.  Rockstar de Cristina Nemerovschi


4. Volumul 2 din Neamul Corbilor de Lavinia Călina



5. Până Când Mă Voi Vindeca De Tine.

6. Becks Merge la Școală de Cristina Boncea.

Coperțile de la Herg Benet nu sunt originale deoarece încă nu au apărut. Cam toate aceste cărți plus încă altele vor apărea în aprilie și mai 2016.


















































Editura Art.

1. Tomboctu de Paul Auster

Un roman despre o iubire bântuitoare, al cărui teme se împletesc în buclă cu niște bobine strălucitoare, îmbinându-se cu grație sub proza curată a lui Auster, provocând fanatismul și tragicul.

2. Sonete de Marin Sorescu

Conținutul sonetelor lui Marin Sorescu interesează prin autentificarea unor trăiri mereu actuale. Unele motive vin din antichitate,traversează câteva epoci și poposesc în contemporaneitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *