vineri, 1 aprilie 2016

Wrap Up #2- Martie

În această lună am reușit să citesc patru cărți. Unele mi-au plăcut, altele nu, dar ar fi mai bine să spun câte ceva despre fiecare în parte.


Prima carte citită a fost Valuri de Viață de Lina Moacă. Mi-a plăcut foarte mult cartea și în ciuda faptului că are cam multe pagini, am citit-o destul de repede. Îi mulțumesc Linei pentru exemplar și îi doresc să scrie cât mai multe cărți minunate. Recenzia acestei cărți o puteți găsi aici. 

Cea de-a doua a fost Orașul Oaselor de Cassandra Clare. Mi-a plăcut extraordinar de mult  această carte și cu siguranță voi citi și restul seriei. Sincer, serialul Shadowhunters m-a făcut să citesc și cartea, așa că nu mai am ce să mai spun. Presupun că toată lumea știe povestea. Recenzia cărții o găsiți aici. 


A treia carte a fost Morți până la Apus de Charlaine Harris. Am început s-o citesc acum mult timp și plănuiam s-o termin luna asta. Nu mi-a plăcut deloc! Mi-sa părut o carte plină de clișee și foarte plictisitoare. Recenzia ei o găsiți aici

Ultima carte pe care am citit-o a fost Copiii Oceanului de Nicolae Petre Vrânceanu. Mi-a plăcut foarte mult această carte. Ilustrațiile sunt minunate, iar conținutul e de foarte bună calitate. Recenzia ei o voi posta mâine. 

Voi ce cărți ați mai citit ?




marți, 29 martie 2016

Recenzie Morți până la Apus de Charlaine Harris

Produs publicat în 2012 de Leda
Data apariției: Ianuarie 2012
Gen: Fantasy
Colecția Carte de Buzunar
Format: 105 x 175
Tip coperta: Broșată
Număr pagini: 464
Titlu Original : Dead Until Dark 





Această carte face parte din seria Vampirii Sudului, care stă la baza serialului True Blood, o producție originală HBO, realizat de regizorul serialului Sub Pământ SRL.
Într-un orășel liniștit și aparent pașnic din Louisiana, vârcolacii, menadele, teriantropii, vampirii și oamenii, par a conviețuii în armonie.Însă când vampirul Bill se îndrăgostește de Sookie Stackhouse, o barmaniță cu calități telepatice, tot acest univers explodează...



Nu aș vrea să fac recenzii negative cărților, dar simt nevoia să-mi expun părerea despre această carte. Am auzit de ea acum vreo 4 ani, însă nu ma atras nici coperta, nici descrierea pe care o are. Eram în punctul de a face o comandă pe un site și am văzut seria asta la doar 28 de lei. M-am gândit că o voi termina repede, dar s-a dovedit o pierdere de timp.  

M-am apucat de acest volum în decembrie 2015, citind cam 8 capitole. În aceste 8 capitole, a reușit să mă plictisească amarnic din cauza faptului că nu am găsit ceva nou față de celelalte cărți pentru adolescenți.
Am hotărât să o termin acum pentru a-mi atinge numărul de cărți citite luna asta, care a fost cam leneșă. A reușit să mă scoată din sărite veșnicul clișeu Fata Bună- Băiatul Rău, ce se tot repetă în toate cărțile. Dacă știți o carte în care nu se regăsește acest clișeu, vă rog să-mi spuneți urgent!     
Un alt lucru care ma deranjat a fost că personajul principal, Sookie, trecea foarte lin peste evenimentele nefericite. Plângea vreo două pagini și cam atât cu suferința.
Capitolele nu au mai puțin de 50 de pagini, iar formatul este groaznic și scrisul prea înghesuit.

Dacă v-a plăcut această carte, nu mă ascultați pe mine, e strict părerea mea.



                                           Rating-ul pe care i-l dau este de 1/5 ursuleți!


Charlaine Harris s-a născut pe 25 noiembrie 1951, fiind cel mai bine vândut autor ce a scris mistere și crime. Ea locuiește în Kansas împreună cu soțul și cei doi copii ai săi. În timpul serviciului compunea poezii despre fantome și mai târziu a început să scrie teatru.








Powered By Blogger

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *