sâmbătă, 30 aprilie 2016

Journey 2- The Mysterious Island

Data lansării : 3 februarie 2012 (Brazilia)
Regizor  : Brad Peyton 
Precedentul  : Călătorie spre centrul pământului 
Următorul  : Journey 3 From the Earth to the Moon
Gen : Aventură, Comedie
Muzică compusă de : Andrew Lockington







Distribuție :


















Din lipsă de ocupație, m-am decis să fac recenzii la seriale și filme. Acest film mi-a captat foarte mult atenția și m-a amuzat copios în unele scene. Chiar dacă uneori erau prezente clișee evidente gen (avem nevoie de electricitate și în secunda doi apare un țipar electric) , chiar nu m-a deranjat, ci din potrivă, mi-a satisfăcut pe de plin așteptările. 

În ciuda faptului că a fost lansat în 2012 și că folosirea de blue screen-uri era încă la început, am zis să nu fiu prea rău și să analizez mai bine situațiile în care sunt puse personajele. 

Povestea m-a captivat în momentul în care am aflat că se învârte în jurul cărților. Eu nu am citit Jules Verne, dar mă bucur foarte mult că a ieșit un asemenea film inspirat din cărțile sale. Acorii mi-au plăcut foarte mult, mai ales Vanessa Hudgens, care este una din actrițele mele preferate și până acum mi-au plăcut toate filmele în care a jucat, dar și Josh Hutcherson, pe care-l știam din Jocurile Foamei. 






Încă de la începutu filmului, îl cunoaștem pe Sean Anderson (Josh Hutcherson), un adolescent de 17 ani, pasionat de cărți cu aventuri. Acesta primește un mesaj codat, și cu ajutorul tatălui său vitreg Hank Parsons ( Dwayne Johnson)  află că bunicul său, Alexander Anderson ( Michael Caine ) a găsit Insula Misterioasă de care vorbea Jules Verne în cărțile sale. 


Sean este foarte entuziasmat de descoperirea făcută și face tot posibilul să plece singur pe insulă, dar în zadar. Pentru a stabili o legătură paternă, Hank, tatăl său vitreg îi propune să meargă împreună pentru că el susține că Sean nu e suficient de pregătit să meargă de unul singur, 

Imediat pornesc într-o călătorie fascinată cu elicopterul alături de un  pilot pe nume Gabato ( Luis Guzman) și de fiica sa adolescentă Kailani ( Vanessa Hudgens). 


În timpul zborului spre insulă, aceștia sunt atrași într-un uragan imens, care ca prin minune îi transportă direct pe plaja Insulei Misterioase, un loc mirific de frumos, dar și periculos, cu forme de viață ciudate, păduri imense și lavă de aur.   Aici îl găsesc pe bătrânul Alexander Anderson și constată că mai au două zile la dispoziție până insula se va scufunda cu totul. Singura șansă de scăpare este submarinul căpitanului Nemo, ascuns într-un loc secret de pe insulă.


Rating-ul pe care-l dau acestui film este de 5/5 ursuleți! 







Vă recomand cu mare drag să-l vedeți, pentru că e genul de film care te ține în suspans, dar este și o comedie de bună calitate!

Trailer film :




























vineri, 29 aprilie 2016

Salată Grecească





Roșii
Castraveți
Ardei
Măsline Negre
Ceapă
Salata Verde
Brânză Telemea
Oregano
Ulei de Măzline







Această salată este foarte simplă și poate fi servită în orice restaurant din Grecia. Nu trebuie decât să pregătiți salata direct pe farfurie și să puneți ingredientele în următoarea ordine: salata verde,tăiată fâșii, roșiile și castraveții tăiați în bucăți mari, ardeii și ceapa tăiate în felii subțiri, măslinele întregi și brânza în bucăți dreptunghiulare. Dressingul din ulei de măsline și oregano se adaugă la final.




duminică, 24 aprilie 2016

Recenzie Cea mai frumoasă carte din lume de Eric Emmanuel Schmitt

Produs publicat în 2014 de Humanitas Fiction 
Data apariției: Ianuarie 2014
Gen: Romantic, Drama
Colecția: Seria de autor Eric Emmanuel Schmitt
Traducator: Ileana Cantuniari
Format: 130 x 200
Tip coperta: Broșată
Număr pagini: 208






Opt nuvele, opt povestiri de iubire, opt femei. De la vânzătoarea modestă, la milionara arogantă cu trecut misterios, de la soția dezamăgită la amanta sacrificată pentru binele familiei bărbatului iubit, de la deținuta politică la prințesa neconformistă, chipurile dragostei se schimbă, deși nevoia de fericire rămâne mereu aceeași.











Nu am cuvinte să spun cât de mult mi-a plăcut această carte. A fost minunată din toate punctele de vedere, atât ca stil cât și ca număr de pagini. E o lectură extraordinară care pe mine m-a scos dintr-un reading slump groaznic. E perfectă pentru o zi însorită, alături de o ceașcă de ceai sau de cafea.

După cum spune descrierea, cartea este împărțită în opt nuvele. Acestea ilustrează povestea a opt femei din categorii sociale foarte diferite, creând muzicalitatea unei cărți epice prin replicile spumoase și descrierile care te lasă fără grai. Atât ca număr de pagini, cât și ca format, această carte poate fi citită extrem de ușor.

Prima nuvelă se numește Wanda Winnipeg. Din titlu ne putem da seama că este vorba de o femeie, însă nu una obișnuită ci una extrem de bogată.
La început, este prezentat sejurul acesteia alături de iubitul  său pe o plajă din Franța, unde retrăiește niște amintiri de adolescentă în momentul în care zărește o persoană. Nu vreau să spun mai multe, pentru a nu vă strica plăcerea cititului, însă finalul vă va lăsa mască.

A doua nuvelă este E o frumoasă zi cu ploaie.  Mi-a plăcut destul de mult și această nuvelă, pentru că arată partea bună a tuturor lucrurilor. Protagonista, Helene are un caracter destul de insuportabil, însă pe parcurs ajunge să conștientizeze greșelile viții sale.

Cea de-a treia se numește Intrusa. Dintre toate, asta mi-a plăcut cel mai mut. E psihologică și interesantă din toate punctele de vedere. M-a ținut cu sufletul la gură, speriindu-mă puțin în unele situații limită.Din punctul meu de vedere, e cea mai bună nuvelă din carte. Personajul principal este Odile, o femeie ce locuiește singură într-un apartament. Din când în când , zărește o femeia bătrână în casă, care fuge imediat și-i lasă fiori reci pe șira spinării.


Următoarea nuvelă este Falsul. Și această poveste mi-a plăcut. E despre iubire îmbibată în lăcomie. Aimee, o femeie părăsită de soț e în cumpăna de a face o nouă alegere. Lăsată să se descurce pe cont propriu, nu izbutește și încearcă să facă rost de bani cât mai urgent. O conversație la telefon cu soțul ei Georges, îi dă speranțe de supraviețuire, dar și o povară inestimabilă.

A cincea nuvelă se numește Totul pentru a fi fericită.  Uneori viața ne face surprize plăcute sau neplăcute. E doar un pas de la normalitate până la nebunie, din cauza unor lucruri banale ce ajung să nască cele mai grave probleme de familie. Nuvela pătrunde adânc în inimile cititorilor, fiind scrisă la persoana întâi.


Prințesa desculță, mi-sa părut aparent clișeică. Povestea e tot de dragoste și nu surprinde decât o mică întâmplare din viața unui bărbat. Finalul e puțin amuzant, având un iz superficial.

Penultima povestire se numește Odette Toulemonde. E cea mai lungă nuvelă din carte, ce mi-sa părut că evidențiază latura sensibilă pe care ți-o poate transmite o carte. Fiind și ecranizată, îmi închipui că a avut foarte mare succes la momentul lansării pe piață. Povestea surprinde un scriitor, căruia nu-i este recunoscută adevărata valoare de către persoanele citite și inteligente. El nu este încântat de publicul pe care și-la format cu romanele sale. Un public format format din vânzătoare și femei cu un trai decent. Își schimbă percepția constant când o întâlnește pe Odette. O fană în care a readus fericirea prin scris.

Ultima, dar nu cea din urmă, este cea care dă și titlul cărții, și anume Cea mai frumoasă carte din lume. Pe scurt, este vorba de o femeie ce este închisă într-un lagăr sovietic. Nu este foarte comunicativă, dar într-un final reușește să se împrietenească cu deținutele. Poate vă întrebați ce legătură are titlul cu povestire ? Ei bine, o să rămâneți muți de uimire după ce o veți citi.


S-a născut pe 28 martie 1960 la Lyon, Franța. Obține un doctorat în filosofie, absolvind școala Ecole Normale Superieure. Printre lucrările sale se mai regăsesc și Elixirul Dragostei și Otrava Iubirii.













Rating-ul  pe care dau acestei cărți este de 5/5 ursuleți! 

Vă foarte recomand s-o citiți ! 

Powered By Blogger

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *