joi, 19 mai 2016

Recenzie Vrăjitor și Vrăjitoare de James Patterson, Gabrielle Charbonnet

Produs publicat în 2012 de Leda 
Data apariției: Iunie 2012
Gen: SF, Fantasy 
Traducător: Cristina Ghidoveanu
Format: 130 x 200
Tip coperta: Broșată
Număr pagini: 352





Magie + mai multe dimensiuni + răzvrătire împotriva unui guvern totalitar + copii care conduc lumea + dragoste + aventuri + suspans ! Pare combinația perfecta pentru o carte buna, nu-i asa?
Într-o lume orwelliana a unui guvern totalitar numit Noul Ordin, copiii, și mai ales adolescenții rebeli, trebuie sa se supună, sau sa moara.  Pentru Wisty, o fata de 15 ani, și fratele ei Whit, de 17, viata se schimba la 180 de grade când sunt luați într-o noapte de lângă părinții lor și închiși într-o temniță secreta pentru o vina despre care ei nu știu nimic ─ fiind apoi judecați într-o parodie de proces și condamnați la moarte. Dar în vreme ce sunt captivi în acest oribil coșmar, Wisty si Whit descoperă ca au puteri incredibile, pe care însa nu știu cum sa le controleze. Vor putea ei oare sa descopere o cale de a-și folosi abilitățile de vrăjitori pentru a se salva, și pentru a-și salva și părintii ─ și poate ca în final și lumea lor? 
O carte plina de magie, aventuri și umor, surprinzătoare, energica, scrisa într-un ritm alert, care te tine în tensiune, cu întorsături spectaculoase de situație, o intriga captivanta și doi eroi plini de spirit și ingeniozitate!








Citind această carte, mi-a revenit interesul pentru SF și Fantasy. Cu toate că romanul are peste 300 de pagini, se citește foarte repede datorită capitolelor foarte scurte. Acestea sunt scrise la persoana întâi, din perspectiva celor două personaje principale, Wisty și Whit. 
Un alt lucru care mi-a plăcut, a fost conținutul bun, extraordinar de simplist, dar captivant doar în unele locuri cu acțiune destul de intensă.


Povestea îi are în centru pe cei doi frați Wisty și Whit, care sunt răpiți de trupele Noului Ordin, pentru a fi executați. La început, nu ne dăm seama foarte clar motivul pentru care sunt luați, însă pe parcurs există niște pasaje extraordinar de bine scrise ce surprind exact că cei doi au puteri supranaturale și că restul lumii se teme de ei. 
Mi-a plăcut foarte mult ideea de folosire a magiei în funcție de emoții. Este ceva ce eu nu am mai întâlnit până acum în nici-o carte.
Cei doi sunt duși într-un spital ce servește drept închisoare, reușind într-un final să scape de acolo și să înceapă călătoria salvării părinților, presărată cu multe aventuri. 


Nu pot să spun că nu mi-a plăcut ceva în mod special, ci aș vrea să relatez că se putea și mai bine în materie de poveste. Probabil ar fi ieșit un roman grozav dacă s-ar fi mai lucrat puțin la el. Nu cred că voi citi prea curând celelalte volume apărute la noi pentru că am citit această carte doar de dragul de a o citi. Adică nu prea mi-a trezit interesul.


Lucrul care m-a scos din sărite a fost numărul capitolelor. Pare puțin ciudat să fie 104 capitole într-o carte de 344 de pagini. Poate asta e doar părerea mea...

James Patterson, născut pe 22 martie  1945 în New York. Acesta este un scriitor american de thriller, SF, Fantasy. 


Rating-ul pe care-l dau acestei cărți este de 3/5 ursuleți!
E o lectură ok și cam atât. 






Powered By Blogger

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *