luni, 23 mai 2016

Recenzie Zilele Amanților de Corina Ozon

Produs publicat în 2014 de Herg Benet 
Colecția Radical din 7
Gen: Beletristică, Pamflet
Format: 130 x 200
Tip coperta: Broșată
Număr pagini: 192






Corina Ozon vine dinspre jurnalism spre literatură, cunoscând oamenii, cu talent.  Scrie captivant, folosind în fraze câte cuvinte chiar trebuie, fără floricele stilistice și volute descriptive în plus, care ar crește statistic durata de somn a populației. Zilele Amanților este o carte despre dezinhibați. N-o recomand proștilor și bigoților. (Alexandru Petria)

Aceasta este o carte deșteaptă. Iar vrăjitoria nu-i deloc exclusă. Te ține lipit de ea, nu te lasă absolut deloc nici să faci altceva. Nu poți uza nici-un instrument fizic ori sufletesc pentru a i te sustrage. Iar dacă asta nu e curată fermecătură atunci ce este ? A, știu. Literatură deșteaptă.(Ana Barton)

O lectură care curge ușor, cu limbaj direct și frust, perfect adaptat subiectului. Corina vorbește cu umor și amar, fără ocolișuri, despre situații de viață verosimile, desprinse din cotidian. Amanții putem fi oricare dintre noi. (Petronela Rotar)










 M-a surprins plăcut acestă carte. Eu aveam cu totul alte așteptări de la ea și toate visele mi-au fost spulberate în momentul în care am deschis-o și cu greu am mai închis-o la loc. Este o lectură foarte ușoară, ce mi-a relaxat creierul în perioada tezelor, și sunt tare curios la ce aventuri mai iau parte amanții. 



Mi-a plăcut foarte mult stilul autoarei, în ciuda faptului că la început pare destul de simplist, însă surprinde perfect cadrele destul de asemănătoare cu cele din viața de zi cu zi a oricărui cuplu. Modul de gândire al lui Mircea mi-sa părut destul de similar cu cel al unui adolescent la pubertate, pentru că acțiunea la care ia parte arată latura lui de macho man. El e în căutare de dragoste, dar uită să aprecieze pe deplin ceea ce are acasă. Și prin asta mă refer la soția sa, Teo. Ea este genul de personaj mai potolit. Încearcă să pună familia pe primul loc, dar din păcate pentru ea, nu-i iese de fiecare dată. 



Pare un pic trasă de păr situația în care și Mircea și Teo și Cati au câte un amant, respectiv amantă. Ideea e destul de ok, doar că pare lipsit de credibilitate.
După părerea mea, Cati dirijează acțiunea după bunul plac. Are un stil de manipulare extraordinar de convingător. E destul de enervată atunci când atitudinea ei de pisică care zgârie se schimbă în cea de oiță cuminte. Bine, asta se întâmplă doar atunci când se întâlnește cu Mircea



Ceea ce nu mi-a plăcut a fost atitudinea indiferentă a personajelor în unele momente. Spre exemplu, atunci când Mircea află că Teo l-a înșelat și nu face nimic în acest sens. Sau atunci când Mircea îl prinde pe fiul său când se uită la filme porno pe laptop. Singura normală din cartea asta e TEO



Prin urmare, Zilele Amanților este o carte extraordinar de potrivită pentru cei cărora le plac acest gen de literatură. Se citește foarte ușor. Textul este mare, coperta foarte foarte frumoasă. E genul acela de carte pe care o citești într-o după amiază și care-ți lasă serioase teme de gândire. Chiar de la început suntem avertizați printr-un citat că nu vom ieși mai bogați din ea. Dar te face să te regăsești pe deplin în absolut toate momentele. 






Timişoreancă adoptată cu dragoste de Bucureşti, Corina Ozon are 10 ani de jurnalism de investigaţie în presa scrisă (ziarul Ora) şi televiziune (Antena 1) şi un update de 2 ani în producţie TV (Intact Media Group). Convertită de alţi 10 ani la PR&Comunicare, pe care le gestionează în prezent la CN Imprimeria Naţională SA. Absolventă a Programului MBA INDE-CNAM Paris, promoţia 2010, şi mamă de liceană, Iulia, sunt cele două lucruri cu care se mândreşte cel mai mult, alături de reușitele din plan literar.







                                   Rating-ul pe care-l dau acestei cărți este de 3/5 ursuleți.
                                                 Vă recomand cu mare drag s-o citiți!





Powered By Blogger

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *