marți, 31 mai 2016

Wrap Up #3- Mai

Salutare! Ce mai citiți ?
Din punct de vedere literar, luna mai a fost extraordinar de bună. Pe lângă numărul de patru cărți impuse, am reușit să citesc și una în plus. 

Prima carte pe care am citit-o în această lună a fost O mie de cocori de Yasunary Kawabata. Sincer, nu aveam în plan să citesc această carte, doar că m-a intrigat faptul că a luat Premiul Nobel și pentru că avea un preț foarte mic. Nu pot să spun că nu mi-a plăcut, dar v-o recomand doar dacă nu aveți altceva de citit. Recenzia ei o puteți găsi aici

A doua carte citită a fost Moara cu Noroc de Ioan Slavici. Nu aș fi citit-o dacă nu mi-ar fi fost o lectură obligatorie pentru Bac. La început mi-a plăcut, dar pe parcurs a devenit plictisitoare. Descrierile din primele pagini îmi plăceau la nebunie, însă povestea lasă de dorit iar stilul de scriere de la capitolul 2 în colo e absolut execrabil. Nu mi-a plăcut. 


A treia carte a fost Vrăjitor și Vrăjitoare de James Patterson și Gabrielle Charbonnet. Nu știu de ce, dar pe parcurs ce citeam, povestea mă ducea cu gândul la Al Cincilea Val. Și habar nu am de ce, fiindcă nu au nici-o legătură. Mi-a plăcut cât de cât povestea. Inițial am crezut că e ceva fantasy, însă e mai de grabă SF. Recenzia o puteți găsi aici.


A patra carte citită, a fost Zilele Amanților de Corina Ozon. Am citit-o în două zile și chiar m-a bine dispus. E extrem de amuzantă, iar povestea surprinde exact trăirile din secolul XXIX, dintre doi oameni obișnuiți. V-o recomand cu mare drag s-o citiți pentru că merită. 
Recenzia ei o puteți găsi aici


Ultima carte pe care am citit-o luna asta a fost Maitrey de Mircea Eliade. Auzisem de la câțiva prieteni că este interesantă și captivantă, însă nu a fost așa decât pe la mijloc. În rest a fost plictisitoare și cam atât. Nu are nimic care să te dea pe spate. Practic arată evoluția dragostei dintre o indiancă și un european. Nu prea mi-a plăcut. 



În ultima zi am mai reușit să citesc și două capitole din Jane Eyre de Charlotte Bronte. Deocamdată îmi place, dar să vedem pe parcurs. O să urmeze și recenzia ei după ce o voi termina. 









Powered By Blogger

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *