vineri, 1 iulie 2016

Concurs Blestemul Câștigătorului de Marie Rutkoski

Ce trebuie să faci pentru a câștiga acest roman ? E foarte simplu, în doar 4 pași poți avea acestă carte :                                                       

1. Dă like paginii de Facebook Panda and Books
2. Dă like paginii de Facebook Casa Cărților Slobozia
3. Distribuie postarea de pe Facebook a concursului.
4. Intră pe blogul meu și alege un articol care ți-a plăcut și lasă link-ul lui în secțiunea de comentarii de la postarea de pe Facebook, nu aici. Trebuie să spui de ce ai ales acel articol. Comentariile fără argumentare nu intră în concurs.

Atenție ! Nu aici se fac înscrierile, ci pe pagina de Facebook Panda and Books !

Câștigătorul o să fie extras prin tragere la sorți pe data de 30.07.2016. 

Succes!

Mulțumesc librăriei Casa Cărților Slobozia pentru exemplarul oferit pentru concurs! 

Câștigătoarea este Herman Criss Emma !

miercuri, 29 iunie 2016

Recenzie Miss Peregrine de Ransom Riggs

Produs publicat în 2013 de Art
Data apariției: Noiembrie 2013
Colecția YoungArt
Gen: Horror, Fantasy
Traducator: Gabriella Eftimie
Format: 140 x 205
Tip coperta: Broșată
Număr pagini: 392







O INSULĂ MISTERIOASĂ

UN ORFELINAT ABANDONAT

O STRANIE COLECȚIE DE FOTOGRAFII



O tragedie îl aruncă pe tânărul Jacob, în vârstă de doar șaisprezece ani, pe o insulă izolată. Aici descoperă ruinele căminului "pentru copii deosebiți" al domnișoarei Peregrine. Pe măsură ce Jacob înaintează pe holurile și prin dormitoarele părăsite, își dă seama că cei care s-au adăpostit cândva acolo au fost mai mult decât deosebiți. Poate nu întâmplător au fost trimiși într-un loc uitat de lume. Și, oricât de bizar ar suna, ar putea fi încă în viață. Un roman fascinant, ilustrat cu fotografii tulburătoare, care-i va încânta pe adulți, pe tineri și pe toți cei care vor să se bucure de o aventură în lumea umbrelor.




Săptămâna trecută a avut loc prima ediție a Clubului de Lectură de la Casa Cărților Slobozia. A fost foarte frumos și interesant. Chiar era nevoie de un asemenea eveniment aici în oraș. La finalul acelei ediții, am propus participanților să dezbatem în cadrul celei de-a doua întâlniri, cartea Miss Peregrine de Ransom Riggs. O carte care a fost Best Seller New York Times, menținându-se pe lista celor mai bine vândute romane timp de 45 de săptămâni. Aceasta a ajuns pe locul I în topul vânzărilor de carte din America în data de 29 aprilie 2012. 
Criticii nu au ignorat acest roman, ci l-au primit cu brațele deschise, lăudând utilizarea creativă a fotografiilor de epocă, ce se împletesc perfect cu narațiunea . În urma feedback-ului pozitiv oferit de critici, cartea a devenit un succes colosal în rândul tinerilor și adulților pasionați de fenomene paranormale și fantastice. 

Pe mine m-a surprins foarte mult felul în care autorul reușește să colecționeze acele fotografii. Am citit ultimul pasaj de la finalul cărții, în care este dezvăluit faptul că acestea sunt adunate din diverse târguri de vechituri, antichități, talciocuri din toată lumea, dobândind de-a lungul timpului o valoare inestimabilă pentru colecționari. 


Pe parcurs ce citeam acestă carte, am simțit cumva o diferență față de literatura autentică, contemporană. Cumva, acele imagini au reușit să îmbunătățească simțitor lectura, în ciuda faptului că unele capitole aveau un număr de pagini destul de mare. 

După cum știți, dacă ați citit cartea, moartea a bunicului lui Jacob îl trimite pe acesta pe o insulă din Țara Galilor, învăluită în mister. Aici se află un orfelinat abandonat, unde bunicul lui Jacob și-a petrecut copilăria. Pășind printre holurile și camerele abandonate și distruse, Jacob își dă seama că cei care s-au adăpostit cândva acolo erau extrem de deosebiți, existând posibilitatea de-a fi încă în viață. 
Pe parcurs ce investiga, acesta aude niște zgomote ciudate. O făptură misterioasă ce întruchipa o fată, dar care pare că ținea între palme un glob de foc își face apariția printre dărâmături. 
Aici intervine declicul care răstoarnă acțiunea cu susul în jos și supranaturalul își face apariția. 


M-a surprins abordarea diferită a autorului față de Cel de-al Doilea Război Mondial. El încearcă, cumva, să dea un aer supranatural conflictului dintre evrei, deținători de puteri fantastice, și naziștii adică monștrii. Cred că e singurul motiv care m-a făcut pe deplin să citesc acest roman ce e demn de toată lauda. 
Personajele complexe, adăpostite în orfelinatului lui Miss Peregrine, erau de origine evreiască. Așa că șansele lor de supraviețuire în acea perioadă erau cât de poate de nule. Numai că, fantasticul își face simțită prezența, prin crearea unei bucle inter dimensionale care le permite locuitorilor ei să repete aceeași zi la nesfârșit, fără să îmbătrânească. Un concept extraordinar de bun, zic eu. 


"Pericolul e acolo unde te aștepți mai puțin", spunea un om la un moment dat. Acesta poate fi motto-ul acestui roman, pentru că te surprinde exact când nu te-aștepți. Te face să simți altfel lucrurile și să percepi relațiile cu ceilalți mai clar și cu mai multă atenție.  Personajul negativ de aici este un monstru dornic să-i distrugă pe cei diferiți.  Scopul îl veți afla dacă citiți cartea pentru că nu vreau să vă stric lectura! 














Riggs sa născut în Maryland , în 1980 , la o fermă veche de 200 de ani, și a crescut în Florida , unde a participat la Pine View School pentru supradotați. A studiat literatura engleză  la Colegiul Kenyon, și a studiat filmul la Universitatea din California de Sud.












                                           Îi acord 5/5 panda! Vă recomand cu încredere!







Powered By Blogger

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *