joi, 7 iulie 2016

Recenzie- Dacă aș rămâne de Gayle Forman

Produs publicat în 2014 de RAO  
Data apariției: Iulie 2014
Gen: Dramă
Traducător: Manuela Bulat
Format: 140 x 205
Tip copertă: Cartonata
Număr Pagini: 218







Într-o fracțiune de secundă, lumea Miei este distrusă și ea mai are de luat o singură decizie care îi hotărî nu numai viitorul, ci și soarta.

Ce se va întâmpla dacă ar pleca ? Dacă ar iubi ? Dacă ar rămâne ?
Înduioșătoare, romantică și mai ales plină de speranță, aceasta este o poveste minunată despre dragoste și tragedie și despre curajul de a lua decizia corectă, oricât de dureroasă ar fi ea















Am citit acest roman, deoarece voi vorbi despre el la a treia ediție a clubului de lectură de la librăria Casa Cărților. Nu pot să spun că povestea îmi era străină, pentru că văzusem filmul acum ceva timp, dar nu avusesem ocazia să testez și cartea.  În comparație cu filmul, cartea câștigă mai multe puncte fiindcă are mai multă acțiune. Acestea sunt, relativ, asemănătoare, doar că în roman înțelegi exact de ce personajul principal, Mia, ia acele decizii în urma cărora ajunge să meargă spital.   




Dacă aș rămâne, prezintă povestea unei tinere adolescente cu o carieră în plină ascensiune în lumea muzicii. Dincolo de această chestiune,romanul se bazează mai mult pe povestea tragică a familiei Miei, care suferă un accident rutier iar, ulterior, aceasta dezvoltă o capacitate supranaturală, ce îi permite să se detașeze de corpul său, acum aflat în comă, și să decidă dacă va mai rămâne sau nu în viață. Pe parcursul poveștii, sunt expuse întâmplări din viața personajului principal, alături de familie, prietena sa cea mai bună, Kim, și iubitul său, Adam. 
Pentru ea, muzica este ceva indispensabil și de multe ori, există pasaje în care întâmplările sunt descrise ca și cum s-ar desfășura în acompaniamentul muzicii clasice. Violoncelul a ajuns un lucru de oridin major pentru ea, contopindu-se cu sufletul său, creând o armonie perfectă între versurile vieții și muzica instrumentului. 


Povestea dramatică mi s-a părut foarte bine scrisă și, cumva, a reușit să expună într-un mod foarte deschis sentimentele personajelor. După părerea mea, acest roman dorește să surprindă, mai exact, bariera dintre viață și moarte, atât pe plan psihologic, cât și fizic. Volumul doi, care nu a apărut încă în Romania, este scris din perspectiva lui Adam, așa că sper să se traducă cât mai repede pentru că sunt tare nerăbdător de continuarea poveștii. 
Filmul mi-a plăcut tare mult. Este exact cartea expusă în imagini, cu mici excepții. Nu prea mai știu ce să spun despre film, pentru că l-am văzut acum foarte mult timp, dar țin minte că mi-a creat o stare de melancolie fantastică. A fost ceva cu totul diferit fața de ce urmăream eu în mod normal. Merită văzut !  














Gayle Forman s-a născut pe 5 iunie 1970 și este o autoare americană, care scrie ficțiune pentru adolescenți, cel mai bine cunoscut roman al ei fiind Dacă aș rămâne, care a depășit vânzările New York Times și a fost făcut un film cu același nume în care joacă Chloe Grece Moretz.

















                                    Rating-ul pe care-l dau acestei cărți este de 5/5 Panda ! 
                                                             Vă recomand s-o citiți!






luni, 4 iulie 2016

Ediția a treia a Clubului de Lectură de la Casa Cărților Slobozia- Dacă aș rămâne de Gayle Forman

Ești cititor, ești pasionat? Perfect! Casa Cărților Slobozia  te invită să participi la cea de-a treia întâlnire a Clubului de Lectură.
Află despre cele mai recente apariții editoriale, schimbă păreri sau povestește și recomandă cărțile care ți-au plăcut și te-au inspirat.
În plus, putem să dezbatem tendințele în literatură și astfel să ne cunoaștem din ce în ce mai bine.
Joi, 07 iulie la ora 16:00 are loc a treia ediție a Clubului de Lectură, în care vom discuta despre cartea Dacă aș rămâne de Gayle Forman

Sinopsis :

Într-o fracțiune de secundă, lumea Miei este distrusă și ea mai are de luat o singură decizie care îi hotărî nu numai viitorul, ci și soarta.
Ce se va întâmpla dacă ar pleca ? Dacă ar iubi ? Dacă ar rămâne ?
Înduioșătoare, romantică și mai ales plină de speranță, aceasta este o poveste minunată despre dragoste și tragedie și despre curajul de a lua decizia corectă, oricât de dureroasă ar fi ea. 


Powered By Blogger

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *